Begeleiding bij verandering
 

Wie

Rosemunde Vonk (1970) houdt zich sinds 2001 onder de vlag van REFLEXIE intensief bezig met veranderingsprocessen binnen een breed scala aan organisaties. 

Voor haar is het contact met anderen om samen naar effectieve interventies te zoeken een spannend en dankbaar proces dat elke keer weer anders is. Geen organisatie, situatie en context is hetzelfde en daarom staan maatwerk en persoonlijke aandacht bij haar hoog in het vaandel.

Rosemunde heeft meer vragen dan antwoorden en werkt niet met blauwdrukken. Om tot een oplossing voor het gestelde vraagstuk te komen, onderzoekt zij eerst nauwgezet waar het in de desbetreffende organisatie vastloopt. Ze gaat daarbij in gesprek met medewerkers in alle lagen van de organisatie en laat zich niet leiden door sociaal wenselijk gedrag en mooie praatjes. Haar observaties van het hier en nu binnen een organisatie zet zij direct in als interventie met als gevolg direct tastbare resultaten.

Ze staat bekend om haar kritische houding en schuwt daarbij haarzelf niet. Haar communicatie is direct - ze loopt niet om de hete brij heen, maar durft te benoemen waar de schoen wringt - , haar analyse scherp en haar betrokkenheid groot. De relatie en verbinding met de ander is voor haar als organisatieadviseur het vertrek- en eindpunt.

Rosemunde heeft de studies Bestuurskunde en Sociologie aan de Erasmus Universiteit gedaan. De afgelopen tien jaar heeft ze verschillende opleidingen afgerond op het gebied van organisatieontwikkeling waaronder Transactionele Analyse, NLP, Systemisch Werk bij Phoenix Opleidingen, Leergang Interventiekunde en Groepsdynamica en een masterclass Reviewing en een opleiding Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP). Daarnaast beschikt ze over een uiteenlopende werkervaring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

“De juiste vraag vertelt meer dan 1000 woorden.”

 

 
iStock-492708704.jpg